ПОГОДЖЕНО ЗАТВЕРДЖУЮ
Начальник Управління державного Начальник відділу освіти
нагляду за дотриманням виконавчого комітету
санітарного законодавства Первомайської міської ради
Головного управління Харківської області
Держпродспоживслужби
в Харківській області
________________Т. КОЛПАКОВА ___________ А. САДЧЕНКО
«___ » __________2021 р. «___»_____________2021 р.
Примірне двотижневе меню
дошкільних навчальних закладів (ясла – садок)
Первомайської міської ради Харківської області
(весняний період)
Назва страви 1 | Вихід страви | |||
Ясла (1-3 роки) | Садок (3-6 років) | |||
2 | 3 | |||
І ТИЖДЕНЬ | ||||
ПОНЕДІЛОК | ||||
СНІДАНОК | ||||
Каша молочна вівсяна | 150 | 180 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим та сиром твердим | 25/4/6 | 35/10/10 | ||
Какао на молоці | 150 | 180 | ||
ОБІД | ||||
Салат з солоних огірків | 40 | 50 | ||
Суп овочевий | 150 | 180 | ||
Макаронні вироби відварні | 100 | 120 | ||
Гуляш курячий | 50 | 80 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 35 | ||
Компот із сухофруктів | 120 | 150 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Плов з м’ясом курячим | 100/50 | 110/75 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 30 | ||
Чай | 150 | 160 | ||
Печиво | - | 25 | ||
Фрукти свіжі | 55 | 125 | ||
ВІВТОРОК | ||||
СНІДАНОК | ||||
Каша молочна гречана | 150 | 180 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим | 20/4 | 30/10 | ||
Напій розчинний з цикорієм на молоці | 150 | 180 | ||
Фрукти свіжі | 55 | 125 | ||
ОБІД | ||||
Суп польовий | 150 | 180 | ||
Картопляне пюре | 100 | 120 | ||
Морква тушкована | 40 | 50 | ||
Суфле з вареного м’яса | 50 | 80 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 20 | ||
Сік | 125 | 175 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Запіканка сирна | 150 | 180 | ||
Соус сметанний | 30 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 30 | ||
Кефір | 160 | 180 | ||
Печиво | 15 | 25 | ||
СЕРЕДА | ||||
СНІДАНОК | ||||
Картопля відварна | 100 | 120 | ||
Хек припущений у молоці | 50 | 80 | ||
Чай | 150 | 180 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим та сиром твердим | 30/4/6 | 40/7/10 | ||
ОБІД | ||||
Салат з квашеної капусти | 40 | 50 | ||
Розсольник | 150 | 180 | ||
Рулет курячий, фарширований яйцем | 50 | 80 | ||
Каша гречана | 100 | 120 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 20 | ||
Компот із сухофруктів | 120 | 150 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Каша молочна вівсяна | 150 | 180 | ||
Молоко | 150 | 180 | ||
Булка | 30 | 45 | ||
ЧЕТВЕР | ||||
СНІДАНОК | ||||
Каша молочна рисова | 150 | 180 | ||
Чай | 150 | 180 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим | 20/4 | 40/10 | ||
Фрукти свіжі | 55 | 125 | ||
ОБІД | ||||
Вінегрет (до 15.04) або Огірок солоний | 40 | 50 | ||
Суп болгарський | 150 | 180 | ||
Картопляне пюре | 100 | 120 | ||
Котлета з риби | 50 | 80 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 40 | ||
Кисіль із фруктів свіжих | 120 | 150 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Вареники ліниві з маслом вершковим | 140/7 | 150/10 | ||
Какао на молоці | 150 | 180 | ||
Печиво | 10 | 25 | ||
П´ЯТНИЦЯ | ||||
СНІДАНОК | ||||
Суп молочний з макаронами | 150 | 180 | ||
Напій розчинний з цикорієм на молоці | 150 | 180 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим та сиром твердим | 20/4/6 | 30/10/10 | ||
ОБІД | ||||
Огірок солоний | 40 | 50 | ||
Борщ буряковий зі сметаною | 150/5 | 180/10 | ||
Каша пшенична | 100 | 120 | ||
Оладки печінкові | 50 | 80 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 30 | ||
Сік | 125 | 175 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Котлети картопляні | 150 | 180 | ||
Соус сметанний | 30 | 40 | ||
Яйце варене | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 30 | ||
Кефір | 160 | 180 | ||
Фрукти свіжі | 55 | 125 | ||
ІІ ТИЖДЕНЬ | ||||
ПОНЕДІЛОК | ||||
СНІДАНОК | ||||
Ікра морквяна | 40 | 50 | ||
Каша ячна | 100 | 120 | ||
Яйце варене | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим | 30/4 | 40/10 | ||
Чай | 150 | 160 | ||
ОБІД | ||||
Огірок солоний | 40 | 50 | ||
Суп вермішельний з фрикадельками | 180/18 | 200/28 | ||
Бігос овочево-курячий | 110/35 | 130/45 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 35 | ||
Компот із сухофруктів | 120 | 150 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Пудинг сирно-морквяний зі сметаною | 140/5 | 180/15 | ||
Какао на молоці | 150 | 180 | ||
Печиво | 10 | 25 | ||
Фрукти свіжі | 55 | 125 | ||
ВІВТОРОК | ||||
СНІДАНОК | ||||
Каша молочна вівсяна | 150 | 180 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим та сиром твердим | 20/4/6 | 30/10/10 | ||
Напій розчинний з цикорієм на молоці | 150 | 180 | ||
ОБІД | ||||
Салат з квашеної капусти | 40 | 50 | ||
Суп гороховий | 150 | 180 | ||
Картопляне пюре | 100 | 120 | ||
Печінка тушкована в сметані | 50 | 80 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 20 | ||
Компот зі свіжих яблук | 120 | 150 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Вінегрет (до 15.04) або Ікра бурячково-морквяна | 130 | 160 | ||
Зрази рибні січені | 50 | 80 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 30 | ||
Сік | 125 | 175 | ||
Фрукти свіжі | 55 | 125 | ||
СЕРЕДА | ||||
СНІДАНОК | ||||
Каша пшоняна молочна | 150 | 180 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим | 20/4 | 30/10 | ||
Напій розчинний з цикорієм на молоці | 150 | 180 | ||
ОБІД | ||||
Салат з солених огірків | 40 | 50 | ||
Борщ український зі сметаною | 150/5 | 180/15 | ||
Каша пшенична | 100 | 120 | ||
Оладки курячі | 50 | 80 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 20 | ||
Кисіль із фруктів свіжих | 120 | 150 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Салат з квашеної капусти | 40 | 50 | ||
Зрази картопляні з м’ясом | 100/50 | 120/60 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 30 | ||
Компот із сухофруктів | 120 | 150 | ||
ЧЕТВЕР | ||||
СНІДАНОК | ||||
Каша манна молочна | 150 | 180 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим | 30/4 | 40/7 | ||
Чай | 150 | 160 | ||
Фрукти свіжі | 55 | 125 | ||
ОБІД | ||||
Суп з м’ясними фрикадельками | 160/20 | 200/24 | ||
Вареники з картоплею | 100 | 120 | ||
Соус сметанний | 30 | 40 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 25 | ||
Сік | 125 | 175 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Сирники | 100 | 130 | ||
Соус молочний солодкий | 30 | 40 | ||
Какао на молоці | 150 | 180 | ||
Печиво | - | 25 | ||
П´ЯТНИЦЯ | ||||
СНІДАНОК | ||||
Каша рисова з яблуками | 150 | 180 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим та сиром твердим | 25/3/6 | 35/10/10 | ||
Чай | 150 | 180 | ||
ОБІД | ||||
Салат бурячковий | 40 | 50 | ||
Куліш | 150 | 180 | ||
Картопляне пюре | 100 | 120 | ||
Котлета з риби | 50 | 80 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 35 | ||
Компот із сухофруктів | 120 | 150 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Суп молочний вермішельний | 150 | 180 | ||
Напій розчинний з цикорієм на молоці | 150 | 180 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 30 | ||
Печиво | 15 | 25 | ||
Фрукти свіжі | 55 | 125 | ||
Тетяна Митрофанова
ПОГОДЖЕНО ЗАТВЕРДЖУЮ
Начальник Управління державного Начальник відділу освіти
нагляду за дотриманням виконавчого комітету
санітарного законодавства Первомайської міської ради
Головного управління Харківської області
Держпродспоживслужби
в Харківській області
________________Т. КОЛПАКОВА ___________ А. САДЧЕНКО
«___ » __________2021 р. «___»_____________2021 р.
Примірне двотижневе меню
дошкільних навчальних закладів (ясла – садок)
Первомайської міської ради Харківської області
(зимовий період)
Назва страви 1 | Вихід страви | |||
Ясла (1-3 роки) | Садок (3-6 років) | |||
2 | 3 | |||
І ТИЖДЕНЬ | ||||
ПОНЕДІЛОК | ||||
СНІДАНОК | ||||
Каша молочна вівсяна | 150 | 180 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим з сиром твердим | 25/4/9 | 35/10/10 | ||
Чай | 150 | 160 | ||
Фрукти свіжі | 80 | 125 | ||
ОБІД | ||||
Суп гречаний | 150 | 180 | ||
Капуста тушкована з м’ясом птиці | 150 | 180 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 25 | 35 | ||
Компот із сухофруктів | 120 | 150 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Вареники ліниві | 140 | 150 | ||
Соус молочний солодкий | 30 | 40 | ||
Какао на цільному молоці | 150 | 180 | ||
ВІВТОРОК | ||||
СНІДАНОК | ||||
Каша пшоняна молочна | 150 | 180 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим та сиром твердим | 20/4/9 | 30/10/10 | ||
Напій розчинний з цикорієм на молоці | 150 | 180 | ||
Печиво | 10 | 50 | ||
ОБІД | ||||
Огірок солоний | 30 | 40 | ||
Борщ український зі сметаною | 150/5 | 180/15 | ||
Гуляш з м’яса птиці | 60 | 70 | ||
Каша гречана | 100 | 120 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 15 | 20 | ||
Компот зі свіжих яблук | 120 | 150 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Оладки печінкові | 30 | 50 | ||
Ікра бурячково-морквяна | 130 | 160 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 30 | ||
Кисіль із соку фруктового | 120 | 150 | ||
Фрукти свіжі | 50 | 125 | ||
СЕРЕДА | ||||
СНІДАНОК | ||||
Макаронні вироби з сиром твердим | 140/9 | 170/10 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим | 20/4 | 30/10 | ||
Напій розчинний з цикорієм на молоці | 150 | 180 | ||
ОБІД | ||||
Салат з солених огірків з цибулею | 40 | 50 | ||
Суп польовий | 150 | 180 | ||
Котлета з м’яса птиці | 50 | 70 | ||
Картопля відварна з маслом вершковим | 100 | 120 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 15 | 20 | ||
Компот зі свіжих яблук | 120 | 150 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Яйце варене | - | 40 | ||
Зрази рибні | 50 | 70 | ||
Вінегрет (до 15 квітня) | 80 | 100 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 30 | ||
Сік | 70 | 100 | ||
Фрукти свіжі | 40 | 125 | ||
ЧЕТВЕР | ||||
СНІДАНОК | ||||
Каша в’язка пшенична з морквою | 150 | 180 | ||
Чай | 150 | 160 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим та сиром твердим | 25/4/9 | 40/10/10 | ||
Фрукти свіжі | 40 | 125 | ||
ОБІД | ||||
Суп гороховий | 150 | 180 | ||
Суфле з вареного м’яса птиці | 50 | 70 | ||
Ікра бурякова | 100 | 120 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 30 | 40 | ||
Компот із сухофруктів | 120 | 150 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Запіканка із сиру кисломолочного | 120 | 140 | ||
Соус молочний солодкий | 30 | 40 | ||
Какао на молоці | 150 | 180 | ||
П´ЯТНИЦЯ | ||||
СНІДАНОК | ||||
Суп молочний манний | 150 | 180 | ||
Напій розчинний з цикорієм на молоці | 150 | 180 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим та сиром твердим | 20/4/5 | 30/10/5 | ||
ОБІД | ||||
Кабачкова ікра | 20 | 40 | ||
Борщ буряковий зі сметаною | 150/5 | 180/10 | ||
Макаронні вироби відварні | 100 | 120 | ||
Котлета рибна | 50 | 80 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 15 | 30 | ||
Сік | 70 | 100 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Голубці ліниві з курячим м’ясом | 150 | 170 | ||
Хліб пшеничний | 15 | 20 | ||
Чай | 150 | 160 | ||
Булка «Весіння» | 50 | 75 | ||
Фрукти свіжі | 80 | 125 | ||
ІІ ТИЖДЕНЬ | ||||
ПОНЕДІЛОК | ||||
СНІДАНОК | ||||
Ікра кабачкова | 30 | 40 | ||
Каша пшенична в’язка | 70 | 80 | ||
Яйце варене | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим та сиром твердим | 30/4/5 | 40/10/6 | ||
Чай | 150 | 160 | ||
ОБІД | ||||
Огірок солоний | 20 | 30 | ||
Борщ український зі сметаною | 150/5 | 180/15 | ||
Плов з м’ясом птиці | 130 | 160 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 25 | 35 | ||
Компот із сухофруктів | 120 | 150 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Сирники з сиру кисломолочного | 120 | 140 | ||
Соус молочний солодкий | 30 | 40 | ||
Какао на молоці | 150 | 180 | ||
Печиво | 20 | 50 | ||
Фрукти свіжі | 80 | 125 | ||
ВІВТОРОК | ||||
СНІДАНОК | ||||
Суп молочний ячний | 150 | 180 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим та сиром твердим | 20/4/9 | 30/10/10 | ||
Напій розчинний з цикорієм на молоці | 150 | 180 | ||
ОБІД | ||||
Салат із солоних овочів | 40 | 50 | ||
Суп болгарський | 150 | 180 | ||
Картопляне пюре | 100 | 120 | ||
Суфле з риби | 50 | 70 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 15 | 20 | ||
Компот із свіжих яблук | 120 | 150 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Ікра бурячково-морквяна | 50 | 60 | ||
Каша гречана | 50 | 60 | ||
Оладки курячі | 30 | 70 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 30 | ||
Сік | 70 | 100 | ||
СЕРЕДА | ||||
СНІДАНОК | ||||
Каша пшоняна | 70 | 80 | ||
Морква тушкована з яблуками | 30 | 40 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим та сиром твердим | 20/4/9 | 30/10/10 | ||
Напій розчинний з цикорієм на молоці | 150 | 180 | ||
ОБІД | ||||
Борщ бурячковий зі сметаною | 150/5 | 180/15 | ||
Макаронні вироби відварні | 100 | 120 | ||
Тефтелі курячі | 50/40 | 70/50 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 15 | 20 | ||
Компот зі свіжих яблук | 120 | 150 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Каша молочна рисова | 150 | 180 | ||
Чай | 150 | 160 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 30 | ||
Булка «Плюшка» | 50 | 75 | ||
Фрукти свіжі | 40 | 125 | ||
ЧЕТВЕР | ||||
СНІДАНОК | ||||
Салат з солених огірків та цибулі | 30 | 40 | ||
Картопля відварна з маслом вершковим | 100 | 120 | ||
Котлета рибна | 50 | 60 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 30 | ||
Сік | 70 | 100 | ||
ОБІД | ||||
Суп з галушками | 150/10 | 180/15 | ||
Рагу овочеве з відварним м’ясом птиці | 150 | 170 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 25 | ||
Компот із сухофруктів | 120 | 150 | ||
Печиво | 20 | 50 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Суфле із сиру кисломолочного | 100 | 130 | ||
Соус молочний солодкий | 30 | 40 | ||
Какао на молоці | 150 | 180 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим | 15/3 | 25/10 | ||
П´ЯТНИЦЯ | ||||
СНІДАНОК | ||||
Каша манна молочна | 150 | 180 | ||
Хліб пшеничний з маслом вершковим та сиром твердим | 25/3/9 | 35/10/10 | ||
Напій розчинний з цикорієм на молоці | 150 | 180 | ||
ОБІД | ||||
Розсольник | 150 | 180 | ||
Печеня по-домашньому | 150 | 180 | ||
Хліб житній | 20 | 40 | ||
Хліб пшеничний | 20 | 35 | ||
Компот із сухофруктів | 120 | 150 | ||
Фрукти свіжі | 40 | 125 | ||
ВЕЧЕРЯ | ||||
Ікра бурячкова | 130 | 160 | ||
Суфле з риби | 50 | 70 | ||
Пиріжок з рисом та яйцем | 45 | 60 | ||
Сік | 70 | 100 | ||
Тетяна Митрофанова