Робота ЗДО по поліпшенню харчування дітей

1. У ЗДО розроблено заходи щодо створення належних умов для безпечного харчування дітей 2021 рік на підставі Регіонального плану щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах області на 2021 рік, затвердженого заступником голови Харківської ОДА Є. Грицьковим від 21.12.2020. Мета заходів - поліпшення організації харчування у закладі дошкільної освіти у 2021 році.

Для досягнення поставленої мети на харчоблоці закладу забезпечуються впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), забезпечується закупівля харчових продуктів виключно в операторів ринку, що відповідають вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», здійснюється систематичне підвищення рівня знань кухарів, активізується інформаційно-роз’яснювальна робота щодо формування культури харчування та розвитку принципів здорового харчування у закладі.

З метою популяризації формування у дітей культури і навичок здорового харчування у 2022 році передбачено наступні заходи:

- проведення організаційно-роз’яснювальної роботи з батьками, про принципи здорового раціонального харчування, що сприятиме розширенню асортименту страв (у тому числі з риби, сиру кисломолочного, овочів) для вихованців;

- у закладі дошкільної освіти буде продовжено практику проведення міні-лекцій, диспутів, тренінгів, годин спілкування з батьками та дітьми щодо переваг гарячого харчування, збалансованого по основних поживних речовинах, проведення квестів, рольових ігор, вікторин за темами «Запорука здоров’я - здорове харчування», «Корисні та шкідливі продукти», «Незвичайна країна корисної їжі», «Доктор Айболить про здорове харчування говорить», «Харчуймося правильно!»;

- проведення занять з медичними працівниками, кухарами, педагогічними працівниками, відповідальними за харчування щодо розширення асортименту страв (у тому числі з риби, сиру кисломолочного, овочів) для дітей

- формування культури харчування дітей культури обслуговування, принципів здорового раціонального харчування.

Працівники закладу, причетні до організації харчування дітей, періодично проходять он-лайн навчання щодо підвищення знань та професійної майстерності. Останні заняття пройшли за темами «Чотири кроки до здорового харчування», «Безпека харчових продуктів і система НАССР: що потрібно знати», «Вимоги українського законодавства щодо впровадження системи НАССР».

Кiлькiсть переглядiв: 340