Робота ЗДО по поліпшенню харчування дітей

1. ЗДО розроблено заходи щодо створення належних умов для безпечного харчування дітей 2021 рік на підставі Регіонального плану щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах області на 2021 рік, затвердженого заступником голови Харківської ОДА Є. Грицьковим від 21.12.2020. Мета заходів - поліпшення організації харчування у закладі дошкільної освіти у 2021 році.

Для досягнення поставленої мети на харчоблоці закладу забезпечуються впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), забезпечується закупівля харчових продуктів виключно в операторів ринку, що відповідають вимогам Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», здійснюється систематичне підвищення рівня знань кухарів, активізується інформаційно-роз’яснювальна робота щодо формування культури харчування та розвитку принципів здорового харчування у закладі.

З метою популяризації формування у дітей культури і навичок здорового харчування у 2021 році передбачено наступні заходи:

- проведення організаційно-роз’яснювальної роботи з батьками, про принципи здорового раціонального харчування, що сприятиме розширенню асортименту страв (у тому числі з риби, сиру кисломолочного, овочів) для вихованців;

- у закладі дошкільної освіти буде продовжено практику проведення міні-лекцій, диспутів, тренінгів, годин спілкування з батьками та дітьми щодо переваг гарячого харчування, збалансованого по основних поживних речовинах, проведення квестів, рольових ігор, вікторин за темами «Запорука здоров’я - здорове харчування», «Корисні та шкідливі продукти», «Незвичайна країна корисної їжі», «Доктор Айболить про здорове харчування говорить», «Харчуймося правильно!»;

- проведення занять з медичними працівниками, кухарами, педагогічними працівниками, відповідальними за харчування щодо розширення асортименту страв (у тому числі з риби, сиру кисломолочного, овочів) для дітей

- формування культури харчування дітей культури обслуговування, принципів здорового раціонального харчування.

Працівники закладу, причетні до організації харчування дітей, періодично проходять он-лайн навчання щодо підвищення знань та професійної майстерності. Останні заняття пройшли за темами «Чотири кроки до здорового харчування», «Безпека харчових продуктів і система НАССР: що потрібно знати», «Вимоги українського законодавства щодо впровадження системи НАССР».

Кiлькiсть переглядiв: 41