ВІДДІЛ ОСВІТИ ВИКОНКОМУ ПЕРВОМАЙСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПЕРВОМАЙСЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ № 5 "Малятко" КОМБІНОВАНОГО ТИПУ

НАКАЗ

м. Первомайський

04.09.2020р. № 61

Про організацію харчування дітей

у ЗДО №5 у 2021/2022 навчальному році

Відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту», спільного наказу МОН та МОЗ України від 01.06.2005 №242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах від 17.04.2006 №298/227 зі змінами, постанови головного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням короновірусної хвороби (COVID-19), рішення виконавчого комітету Первомайської міської ради № 7 від 22.01.2020 «Про вартість харчування дітей у закладах загальної середньої та дошкільної освіти у 2020 році»

НАКАЗУЮ:

1. Здійснювати з 01 вересня 2021 року безкоштовне харчування дітей наступних категорій:

- діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

- діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державнусоціальнудопомогумалозабезпеченимсім'ям»;

- діти, батьки якихпотерпіливнаслідокаварії на Чорнобильській АЕС;

- діти з інвалідністю;

- дітипрацівниківорганіввнутрішніх справ, якізагинулипід час виконанняслужбовихобов'язків;

- діти, батьки якихзагинулиабо були поранені в зоні АТО, ООС та втратили працездатність. Для дітей, батьки яких є або були учасниками бойових дій АТО, ООС розмір батьківської плати за

харчування складає 50% від фактичної вартості харчування.

1.2. Дотримуватись встановленої на 2021 рік середньої денної вартості харчування дітей:

- діти віком 1 - 3 роки – 30,00 грн,

- діти віком 3 - 6 років – 35,00 грн.

2.Забезпечити неухильне дотримання нормативно-правових документів щодо організації харчування дітей у ЗДО №5, у тому числі протиепідемічних заходів у період карантину.

Протягом навчального року

3. Сестрі медичній з дієтичного харчування А.О. Васильєвій, комірнику В.В. Янголенко забезпечити контроль протягом навчального року:

- За якістю та безпекою продуктів, що надходять до закладу (не допускати прийом продуктів сумнівної якості, без відповідних документів про якість та безпеку, продуктів з обмеженим терміном придатності та продуктів, що містять харчові добавки та ароматизатори).

- За нормами закладки сировини у продукцію.

- За виконанням примірних меню (з метою уникнення перебільшення встановленої середньої денної вартості харчування допускається задокументоване зменшення виходу продукції або виключення з щоденних меню деяких страв).

- За дотриманням графіку видачі їжі.

- За вимогами санітарного законодавства щодо організації харчування.

- Заборонити придбання миючих засобів для миття посуду, на які відсутні дозвільні документи щодо використання у навчальних закладах.

- Розглядати питання стану організації харчування дітей на нарадах при завідуючій, педрадах.

Протягом року

4. Вимагати від працівників, відповідальних за харчування дітей бездоганного виконання їх посадових обов’язків.

Постійно

5. Медичним сестрам суворо виконувати:

- Проведення неформального бракеражу готової продукції та оцінки продуктів промислового виробництва.

- Керування принципами раціонального харчування дітей під час складання циклічних сезонних та щоденних меню.

- Недопущення безпідставного перевиконання норм харчування.

- Уникнення від включення до меню уразливих у мікробіологічному відношенні страв.

6. Комірнику В.В. Янголенко суворо виконувати: надання заявок на продукти до відділу дитячого харчування у електронному чи паперовому вигляді по вівторках та четвергах щотижня до 11:00 (замовляти продукти, що не швидко псуються не більш, ніж на два тижні; м’ясо, рибу – на 3-4 дні; молочні продукти (крім масла вершкового) - згідно зі встановленими строками зберігання; масло вершкове – на 7- 8 днів; хліб - згідно зі встановленими строками зберігання (хліб для приготування котлетної маси, грінки з хліба повинні бути реалізовані у строк придатності хліба, з якого вони виготовлені).

7. Для здійснення контролю за організацією харчування дітей у ЗДО створити бракеражну комісію у складі: - С.П. Кофан - директор ЗДО №5 - А.О. Васильєва - сестра медична з дієтичного харчування - В.В. Янголенко - комірник

Відповідно до річного плану роботи

8. Контролювати й аналізувати оплату коштів на харчування дітей.

Щомісячно

9. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Директор ЗДО №5: С.П. Кофан

З наказом ознайомлені:

А.О. Васильєва

Л.А. Григоренко

Н.В. Надьон

В.В. Янголенко

В.А. Колодяжна

Кiлькiсть переглядiв: 43