День Української Державності!

День Української Державності!

Другий рік поспіль 28 липня в Україні відзначають свято Української державності. Володимир Зеленський підписав закон про запровадження свята під час урочистостей до Дня Незалежності у 2021 році.

У 2024 році День державності відзначатимуть 15 липня у звʼязку із переходом на новий стиль Православної церкви України та Української греко-католицької церкви.

Також 28 липня у православних християн традиційно відзначається як День хрещення Київської Русі та князя Володимира.

За літописами, Україна як держава бере свій початок саме з часів Київської Русі. Історія українського народу почалася не 30, і не 130 років тому. Українській державності більше тисячі років.

Багата історія України напряму повʼязана з Володимиром Великим, який 28 липня 988 року охрестив Русь і тим самим долучив її до європейської цивілізації.

Україні християнство передалося у спадок разом із культурою та традиціями Русі. Саме тому датою для свята державності обрали 28 липня.

Для дітей закладу в доступній формі педагогами в онлайн режимі проведено бесіди, індивідуальні консультації щодо історії свята.

У цей день українське суспільство також вшановує пам’ять та засвідчує повагу до діяльності Тараса Шевченка, Миколи Костомарова, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Грушевського, а також інших видатних представників національної еліти та борців за державність і незалежність України. Тому вихователі у цей день проводили з дітьми читання творів видатних поетів та письменників.

Кiлькiсть переглядiв: 28